Overslaan en naar de inhoud gaan

Deze opleiding gidst je door de wereld van de druiventeelt en de wijnproductie. Een hands-on opleiding met veel praktijk

Inschrijven Icon/Subscribe Created with Sketch.

Staat ‘zelf wijn maken’ al lang op jouw to-do lijstje? Dan is deze opleiding jou op het lijf geschreven.

Kijk je uit naar een stevige wijnopleiding? Dan is het all-in pakket wijnbouwer/wijnmaker bij CVO Brussel iets voor jou! Deze praktische opleiding gidst je door de wereld van de druiventeelt en de wijnproductie.

Praktijk

De eerste les start al met een pluk in de wijngaard. In andere lessen voer je tests uit op wijn en je creëert ook je eigen wijn

Je leert wijnen proeven in elke fase van het proces. Je leert een wijngaard aanleggen, druivelaars onderhouden, oogsten, vinificatie, bottelen en etiketteren. Je word druiventeler, en smaakexpert. 

Vijf docenten

De opleiding Wijnmaker krijg je van een team van 5 docenten. Ze staan als wijnbouwer -of kenner zelf in het vak en geven theorie en praktrijk. Daarnaast gaan ze ook in gesprek over hun persoonlijke visie en hun ervaringen. Het resultaat is een diverse opleiding en een breed netwerk in de wijnwereld.

 

Het resultaat? Je kan een eigen wijngaard aanleggen, je kan wijn creëren, maar je weet ook alles over de aankoop van druiven. Je hebt een veel bredere kennis van wijn, een extra troef om aan de slag te gaan als sommelier of in wijnhandels.

Korte intro

 

Is het wel voor mij?

Staat ‘zelf wijn maken’ al lang op jouw to-do lijstje? Droom je ervan om wijngaarden te bezoeken en dan zelf aan de slag te gaan met de druiven? Dan is deze opleiding jou op het lijf geschreven. Bij CVO Brussel is iedereen welkom: van werknemer tot zelfstandige, van beginner tot semi-professioneel. Leer de kneepjes van het vak en scherp je techniek aan.

 

Docenten

Mark Longin
Mark Longin

Mark Longin is bezieler van de Ninoofse wijnhandel Proef de Passie met een eigenzinnige selectie van Europese biologische, biodynamische en natuurwijnen.

Hij is gepassioneerd wijnbouwer op Terroir TerWaer, natuurwijngaard in wording in Denderhoutem en rechterhand van wijnbouwer Servaas Blockeel op Wijngaard Lijsternest.

Mark doceert in wijn(bouw)opleidingen aan de Vlaamse Wijnacademie en CVO Kisp.

Maxim Geunis
Maxim Geunis

Maxim Geunis is tweede generatie wijnboer bij Wijndomein Optimbulles in Borgloon. Hij is ook actief als consultant voor startende wijndomeinen in Vlaanderen. Maxim is "Ghost Winemaker" voor Vini Peer Montesi (verleden) Domein Cuvelier en Bzart Lambiek. Hij heeft een passie voor experimenten met wijn, cider en lambiek.

Christophe Beele
Christophe Beele

Christophe Beele is oprichter van ARTE.SANO Vinoteca, de gespecialiseerde Spaanse wijnhandel in natuurwijnen, organic, So2 Free, inheemse rassen, sherries, txakoli, underground wijnen, cavas “met een hoek af” en andere buitenbeentjes uit Spanje. Hij is ook oprichter en viticulturist van Vignoble Jardin de la Couturelle, Een eigenzinnig wijnbouwproject in Henegouwen.

Christophe verbouwde al wijn in Spanje, Frankrijk, Australië en Chili. Vandaag consulteert hij all round wijnbouwprojecten. Hij is gedreven Garnacha-fan en geboeid door de Spaanse wijnindustrie.

Christophe is bio-ingenieur en heeft een Master's Degree in Viticulture and Oenology: EMAVE SupAgro Montpellier & Universidad Politécnica de Madrid.

 

Eva Wilsens
Eva Wilsens

Eva Wilsens is de bezieler van Tasting Notes. Ze is germaniste en actief in de kunstensector, maar ook gepassioneerd door wijnen. Als Micro-wijnbouwer – experimenteert ze en maakt ze haar eigen niet-commerciële wijn in hartje Brussel. Ze is actief als wijnverkoper voor Mig's World Wines in Brussel. Eva is opgeleid in Bedrijfskunde, Wijnkenner - Technicus fermentatieprocessen wijnen en Sommelier.

Andries Verdegem
Andries Verdegem

Andries Verdegem heeft een passie voor wijn, vinificatie en wijnbouw. Met Andries wijnconsulent biedt hij ondersteuning wijn en sterke dranken voor detailhandels, en begeleidt hij wijndegustaties en wijncursussen. Hij creëerde ook een micro-wijngaard in zijn eigen tuin.

Andries is opgeleid als Master Occupational Health & Safety Management - Technicus in fermentatieprocessen wijnen - Sommelier - Sommelier-Conseil (Université du Vin Suze-la-Rousse) en WSET Level 3, WineWise te Brussel.

Toekomst

Een voorproefje van jouw toekomst

Nadat je afgestudeerd bent bij CVO Brussel, kan je alle kanten op met je kennis.

De werkopties zijn uitgebreid. Steek de handen uit de mouwen:

  • als wijnexpert of wijnmaker

  • in een wijngaard

  • of start je eigen wijnhandel.

 

Inschrijven
Wijn maken bij CVO Brussel

Wijnmaker banner