Overslaan en naar de inhoud gaan

CVO Brussel haalt derde plaats in ‘De Slimste School van Brussel’

ma, 10/21/2019 - 14:17

De ‘Slimste school van Brussel’, vroeger de OCB-quiz, werd voor de eerste keer georganiseerd in 2013 naar aanleiding van het 5-jarig bestaan van het Onderwijscentrum Brussel. Het was onmiddellijk een groot succes en wordt daarom ieder jaar herhaald.

De quiz is nu geïntegreerd als een community-vormende activiteit van Lesgeven in Brussel. Tijdens de quiz ontmoeten leerkrachten in Brussel elkaar buiten de schooluren in een informele en gezellige sfeer.

Editie 2019

Op 10 oktober 2019 streden vijftig ploegen van vijf personen voor de felbegeerde titel in de Erasmus Hogeschool, Campus Bloemenhof in Brussel. Naast algemene kennisvragen kregen de leerkrachten twee praktische proeven om uit te voeren.

Dit jaar was er een prijs voor de origineelste STEM-act. STEM is een internationaal letterwoord dat staat voor Science, Technology, Engineering, Mathematics. De schoolteams brachten een korte act van maximum 2 minuten om een STEM-onderwerp in de kijker te zetten.

Winnaars ‘De Slimste School van Brussel’ 2019

De winnaars van 2019 zijn:

1. Ukkel Stars – Atheneum Ukkel 2. Imelda 2.1. – Imelda Basisschool 3. CVO Brussel

Een quiz die jaarlijks populairder wordt…

De quiz is razend populair bij de Brusselse schoolteams. Bij de inschrijving dit jaar waren na 8 minuten al 30 ploegen ingeschreven en op 1 uur tijd was de quiz al helemaal volzet. Vijftien scholen staan op de wachtlijst.

Meer weten?

Meer info over Lesgeven in Brussel: https://www.facebook.com/lesgeveninbrussel https://www.onderwijscentrumbrussel.be/projecten/lesgeven-brussel

Contactpersoon Onderwijscentrum Brussel: Piet Vervaecke, directeur Onderwijscentrum Brussel 0032 (0)2 210 63 90

 

credits artikel: https://www.onderwijscentrumbrussel.be

Quote block inspiring pic

"Met CVO Brussel kon ik een studieschema samenstellen dat mij op het lijf geschreven stond."