Techniek

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

PLC-technieker

In de opleiding PLC-technieker ligt de focus op industriële elektriciteit. Je leert motoren schakelen en de snelheid ervan regelen. Je kan industriële verlichting aanleggen en je leert de kneepjes van allerlei industriële toepassingen. Als volleerd PLC-technieker kan je klassieke elektrische schakelingen vervangen door een (PLC-)programma, waardoor de aansturing ervan gebeurt door een pc. PLC wordt gebruikt bij domotica, inbraak- en alarmsturingen, automatische zonneweringen, grote industriële machines, enzovoort. De opleiding bestaat vooral uit praktische toepassingen.

Residentieel elektrotechnisch installateur (REI)

In de opleiding residentieel elektrotechnisch installateur word je klaargestoomd tot elektricien. Je leert alle basisprincipes die een goede elektricien onder de knie moet hebben en er wordt ook verder ingegaan op alle mogelijke elektrische comfortschakelingen (televisie, telecommunicatie, verwarming, internet), veiligheid en domotica. Kortom, alle mogelijke elektrische voorzieningen die je in een woning kan hebben, worden bestudeerd. De opleiding bestaat vooral uit praktische toepassingen.

Hoefsmid

Wil je een gepast hoefijzer kunnen maken uit een gewone stalen stang? Ben je aan het werk als hoefsmid en wil je je kennis opfrissen? Heb je een paard of een ezel en wil je hun voeten zelf kunnen verzorgen? Bij ons ben je aan het juiste adres!

Besturingssystemen en netwerken

De opleiding besturingssystemen en netwerken is dé opleiding bij uitstek voor wie interesse heeft in informatica en computers. In deze opleiding verdiep je je in algemene computerkennis. Daarnaast leer je hoe je een netwerk aanlegt en onderhoudt en leer je eenvoudige en complexe soft- en hardwareproblemen oplossen.

Computeroperator

Heb je interesse in computer en ICT, en dan voornamelijk in hardware? Dan is de opleiding computeroperator misschien wel iets voor jou. Je krijgt een aantal algemene informaticamodules, en je leert hoe je hardware, computersystemen en netwerken onderhoudt en herstelt.

Domotica

Wil je weten hoe je een klassieke residentiële elektrische installatie kan automatiseren? Wil je weten hoe je audio/video, verwarming-, airco-, alarm- en andere systemen op een eenvoudige manier kan integreren in een LAN, local area network of een WAN, wide area network? Dan is deze opleiding zeker iets voor jou.

Alarmsystemen

Wil je de basisvaardigheden en technieken voor het installeren en onderhouden van alarmsystemen onder de knie krijgen? Wil je weten hoe je schema’s leest, voorbereidende installatiewerken uitvoert, onderdelen plaatst en aansluit en hoe je de goede werking van een alarmsysteem moet controleren en fouten moet herstellen? Dan is deze opleiding zeker iets voor jou.