Handel

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Secretariaatsmedewerker

Deze opleiding is de ideale voorbereiding op een administratieve job. Tijdens deze opleiding leer je vlot communiceren in het Nederlands, het Frans en het Engels en dit zowel schriftelijk als mondeling. Je maakt kennis met boekhouden en recht. Daarnaast leer je werken met de in het bedrijfsleven meest gebruikte computertoepassingen.

Boekhoudkundig bediende

Dit is de opleiding bij uitstek voor wie een passie heeft voor boekhouden en informatica en niet terugdeinst voor wiskunde. Je verdiept je in diverse boekhoudkundige materies, zoals dubbele boekhouding, kostprijsberekening, analyse van de jaarrekening en investeringsanalyse. Daarnaast leer je werken met de meest recente informatica-
toepassingen. Met dit diploma kan je vele kanten uit. Je wordt klaargestoomd voor het bedrijfsleven, maar je krijgt ook de nodige bagage mee voor een opleiding in het hoger beroepsonderwijs, zoals graduaat boekhouden of graduaat informatica.

Meertalig polyvalent bediende

De opleiding meertalig polyvalent bediende bestaat uit vier grote clusters. In een eerste cluster ligt de nadruk op omgang en communicatie in een zakelijke context in het Nederlands, Frans, Engels en het Duits. In de tweede cluster, de ICT-cluster, leer je de voornaamste ICT-vaardigheden noodzakelijk in een zakelijke omgeving. De cluster secretariaatsmanagement omvat de vaardigheden voor het beroep van secretaris/secretaresse en de administratieve ondersteuning van aankoop- en verkoopactiviteiten. In een laatste cluster komen de juridische modules aan bod.

Medisch administratief bediende

Ben je geboeid door de medische wereld en ben jij de administratieve duizendpoot waar veel zorginstellingen en ziekenhuizen naar op zoek zijn? Dan is deze opleiding je op het lijf geschreven! Je verdiept je in secretariële en computervaardigheden, en tegelijkertijd krijg je inzicht in de medische terminologie, het omgaan met patiënten en hoe een zorginstelling functioneert.

Polyvalent verkoper

Wil je graag aan de slag in een warenhuis, een zelfbedieningswinkel of een traditionele winkel? Hou je van afwisseling in je job en ga je graag met klanten om? Dan is polyvalent verkoper de geknipte opleiding voor jou.

Bedrijfsbeheer

Wil je graag starten als zelfstandige? Of wil je zelfs een eigen zaak opstarten? Dan heb je ongetwijfeld baat bij onze opleiding bedrijfsbeheer.